ANGJELOS SIQELIANOS - poezi


ANGJELOS SIQELIANOS
(1884 - 1951)

ANA SIQELIANOS

Varëses së qafës plot margaritarë
që t’i mblodha moteve
tani do t’u këpus lidhësen
që të arratisen tej e përtej botës
që të arratisen tej e përtej kohërave
ku ishe, je, e do të jesh...

VETVRASJA E AXHESIVANOS

Nxënësit të Budës

I pa të metë, e mori thikën Axhesivano.
Dhe ish shpirti i tij në atë orë atje
si pëllumb i bardhë.
Veçse tek rrokullisej e përmbysej në lutësoret
e lutësoreve të qiellit
në natën me yje
ashtu si para kohe rrëzohen lulet e mollës
nga gjoksi flaku frymën e shpirtit të tij.
Të humbura të tillë vdekje nuk venë
sepse vetminë ata dashurojnë
jetën në mister si më të çmuarën.
Mund që t`i quajnë veç qyqarë
e veprat e tyre një dinakëri e madhe
por që pleqërohen pra, me gjakftohtësi hyjnore.

Shqipëroi nga greqishtja: K. TRABOINI

© Copyright Traboini Shqipërime 2010
Nuk mund të botohen pa leje nga shqipëruesi. Çdo shkelje do të ndiqet sipas ligjit të drejtave të autorit ku përfshihen edhe shqipërimet.